Skip to main content Skip to search

Aangifte Inkomstenbelasting

Aangifte Inkomstenbelasting

De aangifte Inkomstenbelasting moet in principe voor 1 mei het opeenvolgende jaar worden ingediend. Dit is dus anders dan voorheen, toen de aangifte voor 1 april gedaan moest worden.

Uitstel van aangifte
Als je niet in staat bent om alle gegevens tijdig te verzamelen, dan kunnen wij uitstel van aangifte voor jou regelen. Je valt dan onder de regeling van het zogenaamde “becon-uitstel”;

Wat houdt uitstel van aangifte in?
Uitstel van de aangifte houdt in dat de aangifte op een later tijdstip mag worden ingediend. Vraag je geen uitstel aan en doe je te laat aangifte? Dan kan de belastingdienst een boete opleggen. Deze boete wordt verhoogd wanneer dit niet de eerste, maar de tweede of derde achtereenvolgende keer is dat de aangifte te laat wordt ingediend.

Tot welke datum is uitstel mogelijk?
Onder de uitstelregeling voor belastingadviseurs kan uitstel van aangifte worden verkregen van maximaal 1 jaar (dus 1 mei een jaar later). Indien de regeling voor bijzonder uitstel van toepassing is, kan de uiterste inleverdatum eerder liggen. NB: Indien jij zelf uitstel van aangifte zou aanvragen, wordt slechts uitstel verleend tot 1 november.

Inkomstenbelasting ondernemers

Drijf jij jouw onderneming vanuit een eenmanszaak of vennootschap onder firma (V.O.F.)? Dit betekent dat het resultaat van jouw onderneming onderhevig is aan inkomstenbelasting. Met onze actuele kennis, ervaring en gedrevenheid streven wij naar het indienen van een fiscaal optimale aangifte inkomstenbelasting.

Daarbij streven wij ernaar om in overleg met jou vooraf een zo accuraat mogelijke voorlopige aanslag in te dienen, zodat eventuele naheffingen van belastingen achteraf beperkt blijven tot een minimum.

Inkomstenbelasting particulieren

Ben jij DGA, gepensioneerd, in loondienst of om een andere reden belastingplichtig voor de aangifte inkomstenbelasting, dan verzorgen wij eveneens graag jouw aangifte inkomstenbelasting.

Benieuwd wat wij voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen?

Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak!