Skip to main content Skip to search

Aangifte Vennootschapsbelasting

Aangifte Vennootschapsbelasting

Drijf jij jouw onderneming vanuit een besloten vennootschap(B.V.) of bestuur je een stichting en/of vereniging met winstoogmerk? Dit betekent dat jouw onderneming aangifteplicht heeft voor de vennootschapsbelasting. De vennootschapsbelasting is een winstbelasting en dient jaarlijks ingediend en afgedragen te worden.

 

Uitstel van aangifte Vennootschapsbelasting
Als jij als bestuur van het VPB-plichtige lichaam niet in staat bent om de aangifte voor 1 juni te laten verzorgen, dan kunnen wij uitstel van aangifte voor jou regelen. Je valt dan onder de regeling van het zogenaamde “becon-uitstel”;

Wat houdt uitstel van aangifte in?
Uitstel van de aangifte houdt in dat de aangifte op een later tijdstip mag worden ingediend. Vraag je geen uitstel aan en doe je te laat aangifte? Dan kan de belastingdienst een boete opleggen. Deze boete wordt verhoogd wanneer dit niet de eerste, maar de tweede of derde achtereenvolgende keer is dat uw aangifte te laat wordt ingediend.

Tot welke datum is uitstel mogelijk?
Onder de uitstelregeling voor belastingadviseurs kan uitstel van aangifte worden verkregen van maximaal 1 jaar (dus 1 mei een jaar later). Indien de regeling voor bijzonder uitstel van toepassing is, kan de uiterste inleverdatum eerder liggen. NB: Indien je zelf uitstel van aangifte zou aanvragen, wordt slechts uitstel verleend tot 1 november.

Wij hebben de kennis in huis
Met onze actuele kennis, ervaring en gedrevenheid streven wij naar het indienen van een fiscaal optimale aangifte vennootschapsbelasting.

Daarbij streven wij ernaar om in overleg met jou vooraf een zo accuraat mogelijke voorlopige aanslag in te dienen, zodat eventuele naheffingen van belastingen achteraf beperkt blijven tot een minimum.

Benieuwd wat wij voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen?

Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak!